Τι μαθαινουν τα μωρα στη κοιλια;

Τι μαθαινουν τα μωρα στη κοιλια;

Τι μαθαινουν τα μωρα στη κοιλια;  Ενδιαφέρουσα ερώτηση ή όχι; Παντός, αφού είστε εδώ σημαίνει ότι σας ενδιαφέρει το τι μαθαίνουν τα μωρά στη κοιλιά της μητέρας. Και σε αυτό το άρθρο θα σας δείξουμε τι έχουν ανακαλύψει οι επιστήμονες σχετικά με αυτό το θέμα. 

Τι μαθαινουν τα μωρα στη κοιλια;

Σε ένα προηγούμενο άρθρο, τι μαθαινουν τα μωρα πριν γεννιουνται;, σας έχουμε εξηγήσει λίγο, μα και σε αυτό το άρθρο σας πούμε και άλλες πληροφόρησες. Αν είσαι μάνα θα το έχεις αισθανθεί αυτό. Εκ τούτο, είναι τόσο συνηθισμένη κίνηση, που ούτε καν την σκέφτεστε. Το βρέφος σας κλοτσάει και εσείς τρίβετε ελαφρά την κοιλιά σας. Και όχι μόνο, σε περισσότερες φόρες αρχίζετε και του μιλάτε χαϊδευτικά. Και αυτό το κάνετε ενστικτωδώς διότι νομίζετε ό,τι το μωράκι  σας ακούει, και καλά κάνετε, γιατί το μωράκι, πράγματι σας  ακούει .

Στην πραγματικότητα, από την 15η εβδομάδα το βρέφος σας αντιλαμβάνεται ήδη τα εξωτερικά ερεθίσματα. Και όχι πιο πολύ από την 25η εβδομάδα ανταποκρίνεται σε εξωτερικούς ήχους. Η μήτρα είναι ένα μέρος που συγκεντρώνει πολλούς θορύβους μαζί, όπως το χτύπο της καρδιάς σας, την αναπνοή σας, ακόμα και την κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες σας ή τα πεπτικά αέρια, που μπορούν να εντοπιστούν από το μωρό σας.

Η φωνή σας είναι πολύ σημαντική για το μωρό σας

Το βρέφος δεν μπορεί να καταλάβει τι του λέτε, αλλά το πως το λέτε, για αυτό δεν έχει σημασία του λέτε, σημασία έχει πως το λέτε. Για το λόγο αυτό μιλήστε του με πολύ γλυκό ύφος. Έτσι λοιπόν  μιλώντας, διαβάζοντας και τραγουδώντας, το μωράκι σας θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί σας ακόμα και πριν τη γέννηση.  Ο τόνος της φωνής σας όταν μιλάτε και όταν τραγουδάτε το αγαπημένο σας τραγούδι, θα το κάνει να σας αναγνωρίσει όταν γεννηθεί.

Και αυτό εσείς οι μητέρες μη το κρατάτε για τον εαυτό σας μα να το πείτε και στο σύζυγό σας. Στη αρχή αυτό μπορεί να του φαίνεται λίγο παράξενο του σύζυγό σας μα θα το συνηθίζει. Και το να του μιλάει και ο σύζυγό σας θα είναι κάτι πολύ καλό και για το βρέφος γιατί θα συνηθίσει με το φωνή του πατέρα του.  Και έτσι με το καιρό το μωρό σας θα νιώσει οικεία ακούγοντας τη φωνή σας και το φωνή του μπαμπά από πολύ νωρίς. /siteluka.com/

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.