Ομιλουντα βιβλια και θεατρικα εργα για τυφλους

books-for-the-blindΟμιλουντα βιβλια και θεατρικα εργα για τυφλους αυτά είναι τα καλά νέα για όσους δεν μπορούν να βλέπουν. Η Ελληνική Εταιρεία Υαλοειδούς Αμφιβληστροειδούς με στόχο την παροχή βοήθειας και συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας, ασθενείς με οφθαλμικές παθήσεις που καταλήγουν να έχουν πολύ χαμηλή όραση, προσπαθεί να εξασφαλίσει γι αυτούς βοηθητικό υλικό για αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινής τους ζωής και για την αναπλήρωση τομέων της ζωής που πλήττονται από την πάθησή τους.

Ομιλουντα βιβλια και θεατρικα εργα για τυφλους

Η πιο πρόσφατη προσπάθεια της αφορά στη δυνατότητα παρακολούθησης λογοτεχνικών έργων και θεατρικών παραστάσεων με τη βοήθεια ηχητικών μέσων. Σε μια προσπάθεια να συνδράμει την ευαίσθητη αυτή μερίδα των συνανθρώπων μας, η ΕΕΥΑ έχει συμφωνήσει να αποκτήσει τα δικαιώματα γνωστών λογοτεχνικών έργων, να τα ηχογραφήσει, προκειμένου αυτά να τοποθετηθούν σε φορητά ηλεκτρονικά μέσα και  να γίνουν τα γνωστά ομιλούντα βιβλία και να μοιρασθούν αφιλοκερδώς σε ιατρούς-μέλη της ΕΕΥΑ και στους τελικούς αποδέκτες τους, άτομα με περιορισμένη όραση ή/και τυφλοί.

Να σημειώσουμε, ότι με τον όρο ομιλούντα βιβλία εννοούμε τα ηχογραφημένα βιβλία, όπου η φωνή του αφηγητή – αναγνώστη έχει αποτυπωθεί ψηφιακά. Απευθύνονται κυρίως σε άτομα με δυσκολία στην πρόσβαση των τυπωμένων βιβλίων, όπως τα άτομα με προβλήματα όρασης. Τα ομιλούντα βιβλία αποτελούν για τα άτομα με προβλήματα όρασης τον ευκολότερο τρόπο πρόσβασης στο περιεχόμενο των βιβλίων. Είναι εύκολα στη χρήση τους, δεν απαιτούν ειδικό εξοπλισμό, ή ηλεκτρονικό υπολογιστή, και μπορούν να καλύψουν μεγάλο φάσμα της εκδοτικής δραστηριότητας από πανεπιστημιακά συγγράμματα έως τεχνικά εγχειρίδια και παιδικά βιβλία.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.