Επιδομα Ενοικιου ποτε ανοιγει πλατφορμα;

Επιδομα Ενοικιου ποτε ανοιγει πλατφορμα;

Το Επίδομα Στέγασης ή το επίδομα ενοικίου, είναι προνοιακό πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τα νοικοκυριά που μισθώνουν την κύρια κατοικία τους. Ύστερα από το κοινωνικό μέρισμα μια άλλη βοήθεια έρχεται για περίπου 180.000 νοικοκυριά. Αυτό που ανυπομονούν πολλοί από μας είναι το επίδομα ενοικίου. Αυτό ήταν και η αίτια που αυξήσανε κατά 100 ευρώ τα ενοίκια των σπιτιών από τον Δεκέμβριο.

Επιδομα Ενοικιου ποτε ανοιγει πλατφορμα;

Πότε θα ανοίξει επιτελούς η πλατφόρμα επίδομα ενοικίου;  Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε η ιστοσελίδα που θα γίνουν οι αιτήσεις έχει διοριστεί και είναι https://www.epidomastegasis.gr/. Η πλατφόρμα είναι ακόμα υπό εργασίας, άλλα την Τρίτη ή την Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει για τις πρώτες αιτήσεις.

Ποιοι δικαιούνται επίδομα ενοικίου; Όπως είπαμε είναι περίπου 180.000 νοικοκυριά. Από το πρόγραμμα κερδίζουν όχι μόνο οι Έλληνες άλλα και όλοι οι ξένοι που ζούνε νόμιμα στην χώρα μας. Το κριτήριο είναι ότι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 χρόνια νόμιμα και να έχουν κάνει φορολογικοί δήλωση.

Όπως έχει γίνει γνωστό το επίδομα ενοικίου θα είναι από 70 έως 210 ευρώ. Μερικά κριτήρια είναι:

Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια ορίζεται επιπλέον προσαύξηση 3.500 ευρώ για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού.

Στο νοικοκυριό με απροστάτευτο/α τέκνο/α ορίζεται επιπλέον προσαύξηση 3.500 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της το ποσό των 120.000 ευρώ για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως του ποσού των 180.000 ευρώ.

Το συνολικό ανώτατο ύψος των καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.τ.λ. κυμαίνεται από 7.000 έως 21.000 ευρώ ανάλογα με τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.