Πως να κοψω το καπνισμα; Τρωτε Φρουτα!

Πως να κοψω το καπνισμα; Τρωτε Φρουτα! Πως να κοψω το καπνισμα; Τρωτε Φρουτα! Έχετε προσπαθήσει πολύ για να κόψετε το κάπνισμα και δεν το έχετε καταφέρει; Μην ανησυχείτε δεν είστε μόνοι. Πολλοί πολεμάνε να κόψουν το κάπνισμα κι οι περισσότεροι το καταφέρουν. Μα είναι και αυτοί που δεν το καταφερόμουν με τη πρώτη. Και για το λόγο αυτό το Πανεπιστημίου του Buffalo έκανε μια έρευνα. Και η νέα έρευνα έδειξε πως τα φρούτα και τα λαχανικά βοηθάνε για να κόψετε το κάπνισμα. Η έρευνα αυτή δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Nicotine and Tobacco Research».

Πως να κοψω το καπνισμα; Τρωτε Φρουτα!

Για την έρευνα συμμετείχαν 1.000 καπνιστές σε ηλικία άνω των 25 ετών. Οι ερευνητές  επικεντρώθηκαν για να αποκαλύψουν ποια είναι η σχέση μεταξύ του καπνίσματος και της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών. Αυτή δεν είναι η πρώτη έρευνα που γίνετε σχετικά με το αν βοηθάνε τα φρούτα και τα λαχανικά στο κόψιμο του κάπνισμα, άλλα οι ερευνητές ήθελαν να ανακαλύψουν ποια είναι η σχέση.  Με βάση προηγούμενες έρευνες γνώριζαν ήδη ότι όσοι έχουν κόψει το τσιγάρο για λιγότερο από έξι μήνες καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά σε σύγκριση με τους καπνιστές.

Και τι έδειξε η έρευνα; Λοιπόν, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι αυτοί που κατανάλωναν περισσότερα φρούτα και λαχανικά αφού είχαν κόψη το κάπνισμα ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να εξακολουθούν να απέχουν από το τσιγάρο 14 μήνες μετά τη διακοπή του, συγκριτικά με εκείνους που καταναλώνουν τα λιγότερα φρούτα και λαχανικά.

 

Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι οι καπνιστές που κατανάλωναν περισσότερα φρούτα και λαχανικά κάπνισαν λιγότερα τσιγάρα την ημέρα. Τα φρούτα και τα λαχανικά τους βοήθαγαν να περιμένουν πιο πολύ για μα  ανάψουν το πρώτο τσιγάρο της ημέρας, συγκριτικά με εκείνους που τρώνε ελάχιστα φρούτα και λαχανικά.

Οι πιθανές εξηγήσεις για αυτό τον συσχετισμό είναι ότι τα φρούτα και τα λαχανικά δεν «τραβούν» τσιγάρο, αντιθέτως χειροτερεύουν τη γεύση του. Επίσης, προσφέρουν αίσθημα κορεσμού και πληρότητας, γεγονός που μάλλον μειώνει την επιθυμία για τσιγάρο.

Τέλους, όπως απόδειξε η έρευνα και όπως αναφέρουν οι ερευνητές τα φρούτα και τα λαχανικά σας βοηθάνε να κόψετε το κάπνισμα, για αυτό τρώτε πιο πολλά φρούτα και λαχανικά αν θέλετε να κόψετε το κάπνισμα. /siteluka.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.